Terug naar Projecten

Ouderen, zieken en gehandicapten

Veel oude mensen zijn aangewezen op familie en/of buren. Zij hebben de meeste hulp nodig, zeker als ze ziek en bedlegerig worden. Hun pensioen is niet toereikend om de meeste noodzakelijke zaken als gas en elektriciteit, medicijnen, voeding en incontinentiemateraal te kunnen betalen. Ook wordt er door de stichting de noodzakelijke klussen of renovaties verricht bijvoorbeeld bij lekkage of wanneer er sprake is van zeer slechte isolatie van huizen.

DSC_6451OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ouderen worden vooral bezocht door onze medewerkster van de stichting: Anja Prognavits, die hen hulp en aandacht geeft. Zij kent de mensen in het dorp heel goed en is erg optimistisch ingesteld. Zij zorgt voor een warme maaltijd, schoon beddengoed en indien nodig incontinentiemateriaal. Voor mensen die leven in eenzaamheid heeft zij een luisterend oor en een gezellig praatje.

Ook invaliden en gehandicapten krijgen zorg via de stichting door bijvoorbeeld het verstrekken van rolstoelen en goede bedden. Verder betaald de stichting regelmatig voor een operatie van bijvoorbeeld kinderen met een hazenlip.

DSC_6454100_8421

100_8441100_1442