Terug naar Projecten

Gezinnen en vluchtelingen

In samenwerking met burgemeesters en voorgangers van kerkelijke gemeenten is er in de afgelopen jaren een lijst ontstaan van de armste gezinnen in Velyki Luchki en omgeving. Deze gezinnen worden regelmatig door Petro en Dianne bezocht. Per keer wordt er bekeken wat een gezin nodig heeft. Direct geld geven ze niet, maar wel concrete hulp:

Kleding, schoenen, levensmiddelen en medicijnen. Ook schoolmateriaal en eventueel schoolgeld. Schoolgeld moet in de Oekraïne zelf betaald worden en dat is voor veel gezinnen een groot probleem.

100_8696100_8715

Wanneer je een  aantal kilometers het berggebied inrijdt van de Karpaten kom je afgelegen dorpen tegen waar mensen zeer primitief leven. De dorpen worden vier keer per jaar bezocht door Petro en Dianne, hun busje volgeladen. Ze maken mensen blij met kleding, schoenen, laarzen, dekens, brillen en voedselpakketten.

100_8565100_8669

100_1420100_8668

Er zijn honderdduizenden mensen die de afgelopen tijd de oorlog in Oost-Oekraïne zijn ontvlucht. Een aantal van deze vluchtelingen die in het westen zijn opgevangen worden door de stichting voorzien van middelen in hun levensonderhoud. Ook worden kinderen voorzien van schoolspullen zodat ze toch naar school kunnen.

De situatie van deze gezinnen is vaak schrijnend. Meestal hebben ze weinig spullen mee kunnen nemen uit hun vorige woonplaats, is hun huis beschoten of gebombardeerd, hebben ze geen werk en wonen in bij familie, kennissen of vrienden.

oek 96oek 97