Terug naar Fotogalerij

Persoonlijke hulp

Tijdens zomerkamp 2016 in een van de Romadorpen ontmoeten we een meisje, Romana, ze is  7jaar. Ze had een dubbele hazenlip. Aangezien wij goede contacten hebben met een kinderchirurg hebben we de ouders gevraagd of ze bereid waren naar de chirurg te gaan voor consult. Zo ging Petya hen ophalen en naar de dokter met ze. De chirurg zie dat hij het graag wilde doen. Het zijn twee losse operaties met een interval van een aantal weken. Daarna zullen we haar helpen om ook een goed gebit te krijgen. Ondertussen is de eerste operatie uitgevoerd en heel goed gegaan. De volgende staat gepland voor januari. We zijn blij dat de stichting geld beschikbaar heeft voor operaties zoals deze. Want zelf hielden ze dit voor onmogelijk.

Januari 2016 hebben we de operatie voor Vasya kunnen organiseren en betalen. Hij had een hazenlipje. Het komt vaak voor dat kinderen met een handicap worden afgestaan door de ouders. Vasya’s opa is nog een paar keer langs geweest. Maar verder hebben we helaas niemand naar hem om zien kijken… Hij heeft de operatie goed doorstaan en is een stuk vrolijker. Zeker nu hij weer goed kan eten. Vasya ligt op de kinderafdeling in het ziekenhuis van Veliky Lutsky. Daar werken twee Oekraïense meiden die heel goed zorgen voor de afgestane kinderen. Zij worden betaald door de stichting.

 

635911486807022385635911487007570133635780865358542219

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Misha heeft een spierziekte en kan niet lopen en praten. Ook kan hij zijn handen niet goed gebruiken en heeft hij last van contracturen (spierverstijving) en vergroeiingen. Hij verstaat en begrijpt echter alles. Zijn moeder zorgt grotendeels voor hem en heeft stad en land afgelopen met hem om iets voor elkaar te krijgen bij verschillende instanties. Voor de zorg voor Misha krijgt zij van de staat een paar euro per maand en Misha zelf krijgt al jaren een uitkering van 23 euro per maand. Ook kreeg zij een tweedehands kinderwagen om hem in te vervoeren.

100_8432100_8428

Van de stichting kreeg hij een goed bed met een speciaal matras (hij sliep namelijk eerst op een harde bank), incontinentiemateriaal, medicijnen en nog meer zaken die nodig zijn zoals fysiotherapie. Hij wordt regelmatig bezocht door de stichting.

Misha is in de zomer van 2017 overleden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vervanging van een oud, verroest gasfornuis dat levensgevaarlijk gas lekte aan alle kanten voor een ouder echtpaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vervanging van een lekkend dak bij een weduwe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Persoonlijke zorg.

DSC_5388oek6

Voor hen die het nodig hebben.

DSC_6436DSC_6454

oek45DSC_6456